Om Uldstrik i Letland

Vores produkter er strikket af ældre og unge kvinder i området omkring den lille by Rite på landet i Letland.

Uldsokker og uldvanter er en gammel lettisk tradition.  Man har i gamle grave fundet rester af strikkede uld handsker.

Ved et bryllup gives stadig gaver til de deltagende gæster i form af strikkede uldvanter eller uldsokker.

Vanterne er strikket af uld fra lettiske spinderier. Ulden er ren og stærk. Uldvanterne er strikket i et utal af forskellige mønstre. Man kan fra mønstrene fortælle i hvilken egn af landet de kommer.

Nogle af uldvanterne har blomster, hvilket var meget moderne og siges at komme fra kysten, hvor søfolk bragte inspiration i gammel tid.

Letterne har flotte nationaldragter og dertil hørte strikkede hvide lange uld strømper til både kvinder og mænd.

Vi har moderniseret den lettiske uld vante lidt, og fået kvinderne til at strikke en mere moderne udgave.

Pulsvarmeren af uld med en lettisk stjerne. Stjerne er også et gammelt symbol i Letland, som skærmede en mod onde ånder.

Mange af de ældre uldvanter var strikket med symboler og tegn som gav bæreren af uldvanterne en form for beskyttelse og et godt og sundt liv.

Alle vore strikkede varer er af ren lettisk uld og alt er håndstrikket og derfor unikt. Ofte har vi kun en eller to modeller af de samme varer. 

Herreuldsokker er strikket af Larisa, som er en kvinde på 40 år. Hun har ingen børn men holder sit hjem med en gris og en hund og en mand der arbejder i skoven.

Håndledsvarmerne er en ny udgave af vore uldting. Janina er en meget dygtig strikkerske. Hun kan lave alle mulige fine og små arbejder med perler.

Håndledsvarmer i tynduld er en af vore smukkeste uldvarer. De findes i et utal af mønstre og smukke farver. Nogle er strikket med en lille tommelfinger og nogle er uden.

Vi har også små fine babysokker strikke af dansk babyuld. Alt er hjemmestrikket og blødt og lækkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *